https://zaimberi.com/ http://z-zaim.ru/ https://credits-online.kz/
söndag 21 oktober 2018
  • :
  • :

Varför jag inte ser Inyett som seriösa!

Jag vill påstå att detta inlägg  som skrevs för ca 2 veckor sedan sammanfattar min bild av Inyetts bluffaktureengagemang ganska väl, så följande ”bashup” lyder:
Eller innan jag börjar vill jag poängtera att detta är Inyetts första och enda ”egna” bidrag i form av bluffakturevarning, sedan de började sin verksamhet 2012.

– Och hur tycker jag att det gick för dem, med tanke på att de fakturerat 200 kommuner och landsting för detta ”skydd & betalningssäkerhet”?

inyett1
Jo, det är ”finn fem fel” för mig..
Inlägget är postad 16/2 2016 och avser ett av flera större utskick från ”OfficeMax” och som i flesta fall är poststämplade i Monte Negro och skickas till bland annat svenska och för den delen norska företag.

officemaxkuvert

Men vad skriver Inyett: Jo först och främst att ”Officemaxonline” är ett företag.
Ehh, men nej Officemaxonline.com som anges på erbjudandefakturorna är en domänadress som går till ett webbsideinnehåll som ser ut så här:
pOUqA+gxzYU3Dre2HZwIn7QyzOH1Uo

Och det är en domänadress som dessutom är registrerad på en svensk medborgare i Täby.
(Medveten eller ID-kapad har jag i nuläget ingen uppfattning om).

officemaxonline_com

Det enda bolagsnamn och organisationsnummer som anges på erbjudandefakturan är betalningsmottagaren i Monte Negro, som experten Inyett tycks ha missat: Euro Payment Service, Orgno 03029417, (med tillhörande http://europaymentservices.me/)
Och vidare gör Experten Inyett (som alltså över 200 svenska kommuner och landsting i Sverige använder för att betala sina leverantörsfakturor) gällande att OfficeMax vid publiceringstillfället 16/2 2016 så har Svensk Handel EJ varningslistat Officemax/Officemaxonline.

Men det visar sig att trots att Inyett uppger sig få information från Svensk Handel varje dygn:

inyett2

Så har de inte lyckats hitta någon varning för ”Företaget” Officemax/Officemaxonline..

– Meh!!

sh1

Alltså denna varning har undgått Inyett under 24 dagar, (eller fortfarande, då inlägget inte ännu är uppdaterat).
Frågan JAG ställer mig är ju ju vilket skydd som betalande kommuner och landsting får av Inyetts förträffliga ”bluffaktureskydd” om Inyett inte ens hittar en varning efter ca 1½ månad.

Saken är bara att OfficeMax är ett verksamhetsnamn bland en lång lång rad som skiftar produkt, betalningsmottagare och portobärande land mest hela tiden och för tiden Svensk Handels varning publicerades. Vid varningstillfället så använde busarna sig först av en nybildad firma i Monte Negro vid namn ”Direct Payment Service”, vilket är ett identiskt namn för betalningsmottagaren man använt under flera år men då har betalningsmottagaren legat i Spanian ”Direct Payment Service SL” och av en händelse har även denna firma koppling till en svensk medborgare
http://www.svenskhandel.se/verksam-i-handeln/sakerhetscenter/varningslistan/varnade-foretag/officemax/

Vidare påstår Inyett att ”OfficeMax” förekommer på varningslistor i Norge.  Hmm, men i Norge finns liksom bara en enda lista: trygghandel.no, men frågan jag kanske främst ställer mig här är: Varför i hela världen Inyett (vars kunder är svenska kommuner och landsting) bevakar en varningslista som ENDAST varnar Norska företag för bluffakturor som drabbar NORGE!?

Och så uppmanar de läsaren till att läsa DERAS manual för hur man bestrider en bluffaktura, via länken https://www.inyett.se/files/docs/Guide_bestidBluffaktura.pdf (observera stavning).
Länken gick till en pdf, som numera är nertagen (404-fel), men handlade om att de rippat pdf:en på [bestrid.nu] som genom ”Samverkansgruppen mot fakturabedrägerier” tagits fram av individer, myndigheter och företag (som Förenade Bolag) investerat pengar och engagemang för att innehållet ska vara vattentätt i alla led. För att slutligen läggas upp på bestrid.nu för Polisens räkning. Nu har man istället rippat texten editerat bort detaljer som ”Förenade Bolag” och postat som sin EGEN manual.
Eftersom jag värnar om att ange källa, så såg den tidigare pdf:en ut så här: Guide_bestidBluffaktura_160219

 

inyett3
Så Inyett samarbetar inte uttalat med Polisen, EBM eller BRÅ, utan istället med Skatteverket (som iofs kan agera och lyckas där Polisen misslyckas), Svensk Handel (Som trots allt ”bara” listar 77 stycken varningar, att jämföra med Förenade Bolags 306 varningar – dock vill jag säga: Det är inte alltid samma varningar, så dessa varningslistor kompletterar varandra – detta ÄR viktigt att känna till.) samt Regeringskansliet (öhh, ja Justitiedepartementet är ju av ganska naturliga skäl bland de sista som får kännedom om nya modus och jag uppfattar dem inte ens ”med i matchen” sedan regeringsskiftet.)

Totalt finns det 5 eller 6 varianter på OfficeMax-fakturorna som erbjuder ”FileMaker Pro” / ”Office Business Pro” och varianter av dessa, och sedan till olika betalningsmottagare.
Och det kanske mest lustiga av allt är att de erbjuder ”File Maker Pro 15” (Fast FileMaker bara finns i version 14)

– Men för att återgå till titeln:
Sammantaget ser jag inte Inyett vare sig som kunniga eller ens seriösa och jag ser det som synd och skam att Sveriges kommuner mfl. inte har mer kompetens än att ”gå på” denna konserverade gröt!

För när det rör skydd mot bluffakturerande verksamheter, så fungerar broddar lika bra eller lika dåligt, så kommunkunder till Inyett berättar egentligen bara en sak – de fattar inte vad de betalar för och de kommer att drabbas lika mycket med som utan.
Med andra ord riktigt dålig användning av skattemedel och ansvariga som inte tar sitt ansvar på allvar.

Varningskollen

Varningskollen

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman
Varningskollen


Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *