tisdag 26 mars 2019
  • :
  • :

Polisen varnar (äntligen) via SVT Anslagstavlan

Det är inte många som känner till att det är lite speciellt med den 8/12 och det jag nu ska berätta.
Men det är faktiskt så att för exakt 4 år sedan idag, så anordnade Svensk Handel tillsammans med Företagarna ett seminarium som var inriktat mot brottsbekämpande myndigheter. Jag var där inbjuden att berätta om ”Blufföretagens nätverk – hur ser det ut?”.

4years

Och det var även första gången jag träffade vissa icke namngivna personer från olika myndigheter, som ställde frågan till mig om hur jag ansåg att man kunde nå ut till fler potentiella brottsoffer för bluffakturor, än de som nås av varningslistor på internet, Polisens Facebook-varningar eller ens tidningars artiklar.

Mitt spontana förslag jag gav var att använda samhällskanaler som ”Anslagstavlan” i Sveriges Television för att nå ut till fler.

Blicken .. jag fick kunde lätt uppfattas som ”påklistrat nickande förstående på gränsen till medlidande” med tillhörande tankebubbla;Stackarn, viljan är nog stark, men förståndet svagt..

Du kanske tror att det är en överdrift, men med milda ordalag sågs inte det förslaget det minsta seriöst för fyra år sedan..

Men efter det har jag i många olika typer av forum och sammanslutningar hävdat samma sak – ”Anslagstavlan”!
Och har över tid fått accept och medhåll av NBC, Nationellt BedrägeriCenter som sedan dragit lasset vidare och nu tagit fram en slutprodukt.

– Mina uppriktiga ovationer för allt det slit ni behövt ta er igenom!

Och det är lite lustigt över att datumen sammanfaller, när jag idag får vetskap om att den nu finns där – 4 år tog det!

Klicka på bilden nedan!

anslagsjanne

Varningskollen

Varningskollen

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman
Varningskollen


Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *