lördag 27 maj 2017
  • :
  • :

Piratpartiet: Spridningskollen hotar privatpersoner med bluffakturor

LÄST I MEDIA0

opcje binarne zarabiaj
Pressreleasen från Piratpartiet lyder:
Spridningskollen, ett initiativ som bedrivs av ett dotterbolag till den Tyska förlags- och mediakoncernen Bertelsmann, gick nyligen ut med att man kommer inleda en jakt på privatpersoner som påstås ha laddat upp upphovsrättsskyddat material illegalt.

buy genuine fincar in the u.s.

De planerar att skicka ut kravbrev där man uppmanas betala 2000:- för att slippa dras in i en rättslig process.

Köp Strattera

Piratpartiet ställer sig starkt kritiskt både till de metoder som Spridningskollen använder sig av, bland annat rent systematisk massavlyssning via ett tyskt företag, samt deras direkt felaktiga påståenden om de uppgifter man ämnar begära ut från internetleverantörer.

opzioni binarie pamela rossi

Det sistnämnda är särdeles intressant, då Spridningskollen själva framställer det som att man bara behöver “stämma av” med respektive internetleverantör för att få ut abonnemangsuppgifter knutna till en IP-address. I själva verket är den här typen av uppgifter, enligt PTS egna riktlinjer, belagda med tystnadsplikt, vilket innebär att enbart polis, domstol och vissa myndigheter får begära ut dessa uppgifter, när misstanke om brott föreligger.

opções de binário

http://lindsaydobsonphotography.com/?kos=day-trading-demokonto&58f=27 day trading demokonto Hur de ämnar få ut dessa uppgifter, utan att sätta igång en rättsprocess från första början förblir ett frågetecken, då de själva ej har mandat att begära ut dessa uppgifter på egen hand, så som de försöker göra gällande.

consigli per fare trading on line

opcje binarne depozyt Synar man det Spridningskollen själva påstår, blir det tydligt att de antingen jobbar med olagligt tillförskansade uppgifter, eller helt enkelt chansar och skickar ut betalningskrav på måfå, något som givetvis inte heller är lagligt.

opzioni binarie borsa Piratpartiet uppmanar alla som får ett ersättningskrav från Spridningskollen att omgående polisanmäla detta som bluffaktura, samt att bestrida kravet omedelbart.

Viagra beställ  

 
Det är inte varje dag jag delar pressreleaser från Piratpartiet, men denna gång känns det angeläget.
Det bör även vara på sin plats att rekommendera Polisens rekommendationer på bestrid.nu i det fall du får motsvarande ”utpressningsliknande fordran”
Varningskollen

Varningskollen

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman
Varningskollen


opzioni binarie strategia raddoppio Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman