https://zaimberi.com/ http://z-zaim.ru/ https://credits-online.kz/
söndag 21 oktober 2018
  • :
  • :

”Höj beviskraven” | Granskning | Nyheter | Aftonbladet

Telefonförsäljarbolagen 118700 och Riksdelen har dragit en rad av sina protesterande kunder inför rätta. Bevisningen har varit en liten inspelad snutt av säljsamtalen och bolagen h…

Källa: ”Höj beviskraven” | Granskning | Nyheter | Aftonbladet

 

-Men det var väl ändå väldigt märkligt att det framställs som att detta var nya uppgifter för den statlige utredaren – så är det naturligtvis inte, utan detta har framförts såväl före som under denna utredning och jag jag själv bidragit med material som exempelvis min ”rapport” som jag vet att utredningen tagit del av, där det på sidan 48  framgår:

27 TELEFONBEDRAGARES LJUDINSPELNINGAR I RÄTTEN

Ett stort problem för drabbade företagare och konsumenter är att en telefonskojare endast behöver spela in själva avtalsbindningen i ett samtal.
Denna avtalsbindning har föregåtts av utpressningsliknande hotbilder och/eller löften om mycket fördelaktiga förhållanden, som aldrig varit avsedda att infrias.
I de fall ljudfilerna spelats upp vid rättsliga tvister, så har rätten i flesta fall godtagit den mycket korta avtalsbindningen och som oftast motsvarar 20 sekunder av ett 5-10 minuters samtal. Detta faktum spelar bedragarna helt i händerna.

Källa

Jag vet även att de tagit del av en mängd ljudmaterial, så det kan ju tyckas märkligt att inte dessa åsikter hos Stefan Strömberg lagts fram som förslag av utredningen – för det här är ingen nyhet för honom eller utredningen!

Så istället för att tramsa om att ”det positiva vi tagit fasta på i utredningen är att de flesta inte betalar bluffakturor..” istället för att attackera problemet från rätt håll: Ungefär var tionde jävla bluffaktura som skickas ut betalas enligt utredningen!

 

Ordna Inkasso AB

Sen kort om det ”egna” inkassobolaget. Och det får väl ses som mycket troligt att Aftonbladets reportrar haft kontakt med 118700/Riksdelen under en betydande tid och löpande ställt frågor.
Detta har då sannolikt lett till att 118700/Riksdelen varit medvetna om att det kommer tat riktas kritik mot inkassoföretaget ”Ordna Inkasso Sverige AB”, så vad får man för snilleblixt tror ni? Jo, man switchar namn på två bolag så sent som 2015-10-07 (för att fel vilande bolag ska få kritiken).

För så här är det:

Det bolag som av Datainspektionen har tillstånd att bedriva inkassoverksamhet är följande:
Ordna Inkasso Sverige AB
556840-8628
Malmö
1895-2011
2017-02-01

Källa: http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/inkassolagen/gallande-inkassotillstand/#O
Detta bolag byter namn 2015-10-07 från ”Ordna Inkasso Sverige AB” till ”Ordna Juridik AB”

Så bolaget som har tillståndet är:

Ordna Juridik AB
Orgnr.: 556840-8628
BOX 4288
203 14 MALMÖ
Tel: 0406152700

———

Samma dag 2015-10-07 så byter bolaget ”Ordna Juridik AB” till Ordna Inkasso Sverige AB
(Observera att detta bolag sedan 2014-08-06 är ”Vilande”)

Ordna Inkasso Sverige AB
Orgnr.: 556922-1855
BOX 4288
203 14 MALMÖ

Nu blev det bara plumpt och nästan lite pinsamt..

Varningskollen

Varningskollen

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman
Varningskollen


Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *